U četvrtak penzionerima po 5.000 dinara Studio B

Objavljeno: 15.12.2020. 09:11 Izmenjeno: 15.12.2020. 13:52

U četvrtak za 1,7 miliona penzinonera leže po 5.000 dinara, potvrdio ministar Mali.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali je rekao da u najvećoj krizi na svetu Srbija pokazuje da je otporna, da može da reaguje i da je njena ekonomija mnogo stabilnija nego što su mislili, rekao je na TV Prva Mali.

Isplata obeštećenja do 1000 evra do 31. marta 2021.

Izmenama i dopunama Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju utvrđuje se dinamika i tehnika emitovanja obveznica, a radi isplati korisnika restitucije kojima pripada obeštećenje, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali u parlamentu, obrazlažući predložene izmene zakona.

“Ukoliko iznos obeštećenja ne prelazi 1.000 evra, po korisniku obeštećenja, ovim predlogom zakona se omogućava isplata isključivo u novcu, isplatom celokupnog iznosa, i to 31. marta naredne godine”, objasnio je ministar.

On je dodao da je predviđeno da se obeštećenje u vidu državnih obveznica Srbije vrši emitovanjem obveznica, jednom godišnje za iznos obeštećenja koji utvrđuje Agencija na osnovu donetih rešenja o obeštećenju koja su postala pravnosnažna do 30. juna tekuće godine.

Osnovne elemente obveznica, utvrdiće Vlada Odlukom o emisiji, na predlog Ministarstva finansija do 30. septembra tekuće godine, a na osnovu svih rešenja o obeštećenju koja su postala pravnosnažna od 1. jula prethodne godine zaključno sa 30. junom tekuće godine.

Pred poslanicima će se naći i izmene Zakona o akcizama kojima se predlaže donošenje srednjoročnog plana postepenog povećanja akciza na cigarete od 2021. do 2025. kroz povećanje svakih šest meseci za 1,50 dinara po paklici. Mali je prestavio i izmene i dopune Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, kao i zakon o porezu na dobit pravnih lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana