U Bijeljini sutra obeležavanje Dana srpskog jedinstva tanjug

Objavljeno: 14.09.2022. 12:04 Izmenjeno: 14.09.2022. 12:04

U okviru auto-puta gradiće se i mostovi, vijadukti, podvožnjaci, nadvožnjaci i odmorište tipa obostrane stanice, kao i i ostali objekti.

U Bijeljini će sutra biti održana centralna manifestacija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kojoj će prisustvovati najviši zvaničnici Republike Srpske i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svečanost počinje u 11 sati, a prethodno će na lokaciji Velika Obarska biti ozvaničen početak izgradnje auto-puta Rača-Bijeljina.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se na dan kada je počeo proboj Solunskog fronta 1918., a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju ovog datuma.

Prošle godine Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležen je na Savskom trgu, kod spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanosti povodom početka izgradnje deonice auto-puta Bijeljina – Rača.

Svečanost će početi u devet časova u mestu Velika Obarska kod Bijeljine, najavljeno je iz Predsedništva Srbije.

Deonica Bijeljina – Rača u Republici Srpskoj nastavak je auto-puta od Beogada ka Sarajevu.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ranije je najavio da će deonica auto-puta od Bijeljine do Rače od 20 kilometara biti u funkciji za dve i po do tri godine.

Kako je rekao, radovi se finansiraju sredstvima Vlade Republike Srpske i onim što će dati Vlada Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da će Srbija dati 100 miliona evra za gradnju deonice auto-puta od Bijeljine do Rače.

Auto-put Bijeljina-Rača biće nastavljen na novi most na Savi na granici sa Srbijom i deonicom Kuzmin – Sremska Rača od 18 kilometara u Srbiji.

Prema podacima Autoputeva Republike Srpske, predviđena je gradnja auto-puta na trasi Vukosavlje – Brčko – Bijeljina – Rača ukupne dužine oko 70 kilometara.

Kada je reč o deonici od Bijeljine i Rače, predviđena je gradnja Petlje Bijeljina Sjever sa naplatnom stanicom, Petlje u zoni između naselja Velika Obarska i Batković, kao čvorište i vezu sa brzim putem iz pravca Pavlović mosta.

Gradiće se i čeone naplatne stanice na kraju deonice, novi carinski terminal na delu trase na kraju dionice i baza za održavanje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana