U Beogradu 175.000 korisnika senior kartice Tanjug

Objavljeno: 03.01.2018. 09:19 Izmenjeno: 03.01.2018. 09:19

Oko 175.000 penzionera u Beogradu korisnici su senior kartice, a njihov broj nije ograničen i svaki penzioner u prestonici može da apliciraju za kartice, rekla je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Imajući u vidu da u Beogradu ima 406.000 penzionera, kada se planira ovakav projekat idete na to da omogućite svima koji žele da ih dobiju, kazala je on.

Gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS, Stanisavljević je navela da je ovom trenutku 178 kompanija u Beogradu pruža popust korisnicima senior kartica na više od 700 prodajnih mesta. Ona je navela da se popusti koje pružaju kompanije kreću od 10 do 40 odsto u zavisnosti od proizvoda i od vrste delatnosti. “Kada smo pregovarali sa kompanijama bilo nam je bitno da imamo što raznovrsniji asortiman kompanija, od prehrambenih do zdravstvenih usluga. Imamo više od 20 specijalističkih i zdravstvenih ordinacija koje daju popuste korisnicima kartica“, istakla je Stanisavljević.

Prema njenim rečima, Grad Beograd na molbu penzionera počeo je da pregovara i sa banjama da se uključe u sistem senior kartica.

Stanisavljević je rekla da će Grad Beograd pomoći i pružiti podršku svim gradovima u Srbiji koji su zainteresovani za uvođenje sistema senior kartice. “Gradonačelnici Novog Sada i Niša su izrazili želju da uvedu taj sistem, mislim da će u toku ove godine penzioneri i u ostalim gradovima u Srbiji moći da koriste senior karticu koje su besplatne“, navela je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Ona se osvrnula i na novu meru podsticaja rađanja koja je stupila na snagu 1.janura, prema kojoj svaka žena u Beogradu koja rodi prvo dete dobija pomoć od 10.000 dinara. “Svaka porodilja u Beogradu od 1.jula prošle godine dobija 10.000 dinara, a novom merom koja je stupila na snagu 1.januara želimo da pomognemo majkama prvog deteta. Potrebna dokumentacija je ista kao i za ostale vrste pomoći“, rekla je Stanisavljević i dodala da socijalno ugrožene majke imaju pravo i na dodatnu pomoć od 25.000 dinara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana