Stigla nova isporuka Sinofarm vakcina Studio B

Objavljeno: 27.05.2021. 08:57 Izmenjeno: 27.05.2021. 17:26

U Srbiju stigao novi kontingent od 500 hiljada doza vakcina Sinofarm čime su isporučene sve vakcine koje je naša zemlja ugovorila sa tom kompanijom.

Isporuku novog kontigenta vakcina dočekale su na aerodromu predsednica Vlade Ana Brnabić i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Premijerka je podsetila da je u Srbiju do sada isporučeno 4,2 miliona doza te vakcine.

Ona je rekla da je jutros stigla poslednja ispruka Sinofarma po ugovoru, što je ukupno četiri miliona doza vakcina koje su kupljene od Kine i dopremljene u osam letova od januara do sada.

Brnabić je napomenula da je Vojska Kine donirala još 200.000 doza Sinofarm vakcina.

Istakla je i da je u Srbiji do sada vakcinisano 45,3 odsto punoletnog stanovništva.

„U ovom trenutku u Srbiji, čak i da ne dobijemo ni jednu drugu vakcinu, imamo dovoljno da vakcinišemo 3.115.000 građana i time praktično da budemo bezbedni. Srbija nema problema sa vakcinama, a očekujemo da stignu isporuke i od ostalih proizvođača“, poručila je Brnabić.

Ambasadorka Kine u Srbiji je prilikom dočeka poslednjeg kontigenta ukazala na to da je raduje doček poslednjih pola miliona vakcina, te da su Srbija i Kina čelični prijatelji i partneri u borbi sa virusom.

„Kineska kompanija Sinofarm je ispoštovala sve ugovorne obaveze i isporučila sve količine u roku koji su dve strane dogovorile. To u potpunosti pokazuje da su Kina i Srbija čelični prijatelji i partneri u kritičnim situacijama. Mi ćemo nastaviti našu saradnju u oblasti vakcine i zajedničkoj borbi protiv epidemije“, istakla je Čen Bo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 4°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana