U Areni trenutno 46 pacijenata Studio B

Objavljeno: 04.08.2020. 14:25 Izmenjeno: 05.08.2020. 10:50

U privremenoj kovid bolnici Beogradska Arena po najnovijem preseku stanja nalazi se 46 pacijenata, koji su pokretni, ali imaju upalu pluća, kaže koordinator te privremene bolnice pukovnik Veljko Milić. Kroz ovu privremenu bolnicu do sad je prošlo preko 400 pacijenata kaže Milić i dodaje da je čak 360 pacijenata  otpušteno na kućno lečenje.

Arena raspolaže sa kapacitetom od 360 kreveta u parteru a postoji mogućnost proširenja do 500 kaže kaže pukovnik Veljko Milić i dodaje da u je u Areni trenutno 46 pacijenata od kojih najmlađi ima 18 a najstariji 85 godina. On kaže da o pacijentima trenutno brine 100 medicinskih radnika od kojih se niko nije zarazio covidom 19.

Sada svaki bolesnički krevet ima sistem za terapiju kiseonikom kaže Milić i dodaje da je to olakšica ne samo za bolesnike već i za zaposlene. Po rečima Milića da bi napustio Arenu i otišao kući pacijent mora da bude klinički stabilan a to znači da nema temperaturu, da više nema potrebu za terapijom kiseonikom kao i da mu pritisak bude u normali. Nakon otpusta, kako kaže, pacijenti borave 14 dana u kućnoj izolaciji a tek pošto bris nakon tog perioda bude negativan mogu se vratiti ustaljenoj svakodnevnici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno oblačno

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 11°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana