U Areni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom Studio B

Objavljeno: 21.10.2020. 12:48 Izmenjeno: 21.10.2020. 18:49

Raste broj zaraženih. Privremena Kovid bolnica u beogradskoj Štark areni spremna za prijem prvih pacijenata.

Zbog porasta broja obolelih i hospitalizovanih pacijenata u Srbiji, beogradska Štark arena ponovo je postala privremena bolnica.

Privremena kovid bolnica u beogradskoj Štark areni spremna je za prijem prvih pacijenata, a u njoj će biti smešteni pacijenti sa lakšom i umereno teškom kliničkom slikom.

U prethodnih nekoliko dana izvršeno je čišćenje i dezinfekcija arene, a postavljeni su dodatni kreveti, kao i sva neophodna dijagnostika.

Prema rečima glavnog medicinskog koordinatora te bolnice potpukovnika dr Predraga Bogdanovića, smeštajni kapacitet je proširen, pa je sada za lečenje u Štark areni na raspolaganju ukupno 510 ležajeva. Smeštajni kapacitet Arene proširen je za 150 novih kreveta raspoređenih na trećoj etaži hale. Pored toga, instaliran je sistem za dovod kiseonika, uvedeno je 216 kiseoničkih mesta za terapiju koja ide svakodnevno za pacijente, a ukoliko bude potrebno mogu se postaviti i respiratori.

U privremenoj bolnici u beogradskoj Štark areni radiće lekari i medicinske sestre iz 15 zdravstvenih ustanova u tri smene. U smeni će biti oko 20 lekara i 10 sestara, s tim što će se taj broj menjati u zavisnosti od broja pristiglih pacijenata.

Kroz privremenu bolnicu u Štark areni u prethodnom periodu prošla su 434 pacijenta. 386 je izlečeno, a 58 njih je poslato je u druge zdravstvene ustanove. Lekari navode da su to pretežno bili pacijenti koji su radno sposobni.

One Response to “U Areni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom”

  1. Irena каже:

    I srednje teskom-pise u tekstu i kaze potpukovnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Magla

Trenutna temperatura 0°C

Magla

Petak
Magla

Max: 6°C
Min: 0°C

Magla

Vremenska prognoza za 5 dana