U akciji Armagedon 44 krivične prijave 2015.

Objavljeno: 19.03.2016. 12:11 Izmenjeno: 19.03.2016. 12:11

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su prošle godine u akciji „Armagedon“, koja ima za cilj da suzbije krivična dela koja se vezuju za seksualne zloupotrebe maloletnih lica putem interneta podnete 44 krivične prijave.

„MUP je još 2010. pokrenuo akcija „Armagedon“ koja traje i danas“, podsetio je Stefanović na predavanju o pametnim gradovima u Sava centru.

On je istakao da su do sada podnete 144 krivične prijave, od kojih samo u 2015. – 44 protiv različith lica.

„To je neslavni rekord – dobar za rad policije, ali nažalost neslavan, jer ima puno lica koja bi da decu da zloupotrebe na takav način“, rekao je Stefanović.

Govoreći o „Pametnim gradovima“, Stefanović je objasnio da je cilj osiguranje boljeg i kvalitetnijge života uz pomoć informacionih tehnologija.

„MUP igra važnu ulogu, jer je naš zadatak da pružimo maksimalnu bezbednost u infromatičkoj sferi, istakao je ministar policije i dodao da policija mora da bude u službi naroda.

Naglasio je da se može postići da se bezbednost u Srbiji bude daleko veća nego u mnogim država u Evropi.

„Bez sigurnog informatičkog društva nema ni ekonomskog prosperiteta. Veoma nam je važna stabilnost i bezbednost u Srbiji i samo tako možemo da privučemo nove investiture“, rekao je Stefanović.

Naglasio je da MUP neće dozvoliti da bilo ko zloupotrebljava decu, da neće dozvoliti zloupotrebu imovine građana i da će se intenzvino boriti protiv toga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana