U 2020. sanacija oko 100 dečjih igrališta u Beogradu

Objavljeno: 22.02.2020. 14:34 Izmenjeno: 23.02.2020. 19:34

Tokom ove godine biće izvedeni radovi na sanaciji četiri dečja igrališta u opštini Zvezdara, a na teritoriji čitavog Beograda oko 100 terenabiće obnovljeno, poručio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je obišao potpuno uređeno dečje igralište u Ustaničkoj ulici. 

foto Beoinfo

Zamenik gradonačalenika najavio nastavak akcije uređanja igrališta, sportskih terena i prostora za kućne ljubimce u prestonici.

On je istakao da u tom kraju Zvezdare živi oko 5.000 ljudi, dok ih je u širem delu naseljeno oko 12.000. Igralište, kako je precizirao ima oko 4.000 metara kvadratnih u čiju je obnovu uloženo blizu 12 miliona dinara.

–Od te površine se 2.000 metara kvadratnih nalazi pod zelenilom. Postavljeno je osam novih sprava koje su urađene po svim evropskim standardima, tako da ovo dečje igralište ne zaostaje za bilo kojim igralištem u Evropi. To znači da Beograd napreduje, jer naša deca imaju iste uslove kao i njihovi vršnjaci u razvijenom delu sveta. Siguran sam da rekonstruisana dečja igrališta izazivaju radost i kod naših sugrađana, jer sada njihova deca mogu bezbedno da se igraju. To je naša politika  – istakao je Vesić.

On je dodao da je najvažnije da Beograd bude prilagođen ljudima.

–To upravo znači i ovakva igrališta u koje roditelji u blizini svoje kuće mogu da izvedu decu. Takođe da imamo sređene ulaze u stambenim zgradama, pešačke i biciklističke staze, kao i pešačke zone. Da naši građani osete konfor koji je prilagođen ljudima, a ne automobilima – ukazao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je podsetio da je za nekoliko godina uređeno više stotina dečjih igrališta u Beogradu.

–Nastavićemo to da radimo u saradnji sa građanima, kako bi smo uredili veći deo igrališta u prestonici, od kojih neka nisu obnavljana decenijama. Samo ove godine će se srediti četiri igrališta u opštini Zvezdara, a na teritoriji Beograda blizu 100 – najavio je Vesić i dodao da mu je najlepši deo posla kada obiđe obnovljeno dečje igralište.

Član veća Opštine Zvezdara Vladan Jeremić je rekao da je za protekle tri i po godine rekosntruisano ili izgrađeno 28 dečjih igrališta u toj opštini.

–Sledeći politiku Grada Beograda, uspeli smo da napravimo i prva igrališta u naseljima Vojvoda Vlahović, Veliki i Mali Mokri Lug, dok će se raditi i druga igrališta na Konjarniku, Medaku i Mirijevu. Zahvaljujući Gradu i „Zelenilu Beograd” ovo igralište u Ustaničkoj izgleda prelepo – ukazao je Jeremić.

Izvršna direktorka JKP „Zelenilo Beograd” Nataša Šišaković je istakla da u prestonici postoji oko 1.500 dečjih igrališta, od kojih je 500 obnovljeno u zadnjih nekoliko godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 19°C
Min: 4°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana