Tužilaštvo žalbom traži pritvor i zbog uznemirenja javnosti Tanjug

Objavljeno: 21.09.2017. 16:52 Izmenjeno: 21.09.2017. 16:54

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na rešenje kojim je Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči, određen pritvor samo iz jednog od dva razloga zbog kojih je tužilaštvo tražilo njegovo pritvaranje.

„Tužilaštvo se žalilo jer sudija za prethodni postupak nije uvažio naš predlog o određivanju pritvora i zbog razloga uznemiranja javnosti“, precizirala je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić za Tanjug.

Marjanoviću je pritvor određen samo zbog razloga postojanaja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticanjem na saokrivljene i svedoke.

Žalbuna rešenje sudije za prethodni postupak o određivanju pritvora, za sada su, uložila i dvojica od pet advokata koje je angažovao Marjanović.

Kako je Tanjugu ranije rekao jedan od Marjanovićevih branilaca advokat Veljko Delibašić, žalbom se osporava pritvor jer je Vise javno tužilaštvo predložilo određivanje kako ne bi uticao na saokrivljene i svedoke koje nije imenovalo, podsećajući da je u ovom slučaju Marjanović jedini okrivljeni.

Delibašić je dodao i da je sudija za prethodni postupak prekoračio predlog tužilaštva, budući da je u rešenju o određivanju pritvora on naveo imena svedoka koji treba da budu saslušani u istrazi, a među kojima je i Jelenina pokojna majka, koja je preminula pre pola godine.

Pored toga, kako je naveo, odbrana smatra da nema dokaza koji bi potkrepili osnovanu sumnju da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti.

O žalbama će odlučivati krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, kada isteknu rokovi za ulaganje žalbi.

Marjanović je uhapšen u petak, 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović je i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

On je 16. septembra na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 22°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana