Tusk na proslavi godišnjice nezavisnosti CG

Objavljeno: 30.03.2016. 09:40 Izmenjeno: 30.03.2016. 09:40

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk prisustvovaće proslavi desete godišnjice obnove nezavisnosti Crne Gore, preneli su podgorički mediji.

 Crnogorski premijer Milo Djukanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Evropskoj uniji, razgovarao je sa Tuskom u Briselu.

U razgovoru Đukanovića sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom ocenjeno je da Crna Gora na ovogodišnjim, redovnim, parlamentarnim izborima treba da pokaže da je na stabilnom evropskom putu.

Žan Klod Junker je, kako je preneseno, rekao da od 90-tih godina prati situaciju u Crnoj Gori, dodavši da je veoma značajna uloga premijera Đukanovića u napretku koji je država ostvarila.

Đukanović je, kako se navodi, upoznao predsednika Evropske komisije sa političkom i ekonomskom situacijom u Crnoj Gori , a posebno je zahvalio Evropskoj komisiji na podršci i razumevanju u integracionim procesima, kako u pregovorima sa Evropskom unijom, tako i u dobijanju pozivnice za članstvo u NATO-u.

„Napredujemo mogućim tempom, istovremeno učeći, jačajući kapacitete i usvajajući evropske standarde. Posebno smo usmerni na oblast vladavine prava, gde nakon zakonodavnih i institucionalnih reformi konkretno radimo na bilansu rezultata“, rekao je premijer.

Đukanović je istakao da je organizovanje kredibilnih parlamentarnih izbora najvažniji politički zadatak u ovoj godini. U tom kontekstu je, govoreći o političkom dijalogu, zahvalio za iskazano poverenje EU u odnosu na kapacitet Crne Gore da ima vlasništvo nad procesom.

Žan Klod Junker i Đukanović su razgovarali i o posledicama terorističkih pretnji i napada u Evropi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 5°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 16°C
Min: 3°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana