Turistički kompleks oko Avalskog tornja otvoren za posetioce Tanjug

Objavljeno: 11.06.2017. 13:58 Izmenjeno: 12.06.2017. 10:35

Turistički kompleks oko Avalskog tornja, koji se prostire na površini od oko 500 kvadratnih metara i u čije uređenje je, u cilju unapređenja turističke ponude, Ministarstvo trgovine i turizma i telrkomunikacija uložilo 47 miliona dinara, otvoren je danas za posetioce.

 

Radovi na uređenju tog kompleksa počeli su krajem septembra 2016.

Gradonacelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Avalski toranj simbol Beograda i Srbije, ali da nije dovoljno iskorišćen turistički potencijal.

„Ovo je deo naše strategije da privučemo više turista u Beograd“, kazao je Mali naglašavajući da su radovi na uređenju ovog kompleksa primer kako zajedničkim radom mogu da se ostvare dobri rezultati.

Mali je najavio da će grad i dalje raditi na privlačenju turista u prestonicu, dodavši da se već sređuje Skadarlija, da je otvorena fontana na Slaviji, a da će se sređivati i Trg Republike, bezistan i podzemni prolazi u gradu.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić kazao je nakon obilaska podnožja tornja, gde je urađeno novo igralište za decu, teretan na otvorenom, etno-galerija, suvenir kuća i menjačnica, rekao da Avalski toranj prošle godine posetilo 137.000 turista, a da se očekuje da ove godine bude prodato više od 180.000 ulaznica.

„Mi već u prvih pet meseci imamo rast broja posetilaca na Avali za više od 10 odsto i sa ovim sadržajima njihov broj će biti veći sigurno“, rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima cilj je da Avala postane glavna turustička destinacija u Beogradu i Srbiji i da što više dece i školskih ekskurzija posećuje tu destinaciju.

Ljajić je naglasio da ovo uređenje prostora oko Avalskog tornja, koji je nekada bio parking i skladište, puno znači za Beograd koji beleži rast turista i procene su da će ove godine posetiti ga oko milion turista, od kojih je 80 odsto stranih.

One Response to “Turistički kompleks oko Avalskog tornja otvoren za posetioce”

  1. kompleks? каже:

    Sada izlazi na videlo da su Beogradjani veoma „iskompleksirani“. Samo da nam jos iskreno priznaju koliko „komlekasa“ ukupno imaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana