Turisti u Grčku samo sa QR kodom Studio B

Objavljeno: 30.06.2020. 13:31 Izmenjeno: 30.06.2020. 13:33

Svi turisti koji putuju u Grčku moraće da imaju QR kod da bi ušli u tu zemlju, ali će postojati tolerancija za turističke grupe koje polaze 1. i 2. jula, s obzirom na to da je formular za dobijanje koda grčka Vlada objavila tek ovog vikenda, kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić.

Od 1. jula putnici koji u Grčku dolaze avionom, morem ili kopnom, moraće da popune poseban obrazac najmanje 48 sati pre ulaska u tu zemlju, na osnovu kojeg će dobiti QR kod. Turisti koji putuju u Grčku mogu sami da popune formular ili se mogu obratiti agenciji za pomoć.

Taj formular mogu naći na sajtovima agencija, na nasem sajtu. Formular je vrlo jednostavan, zahteva osnovne podatke, licne podatke, kao i podatke smestajne jedinice odnosno objekta u kojem cete boraviti… u naredna 24 sata na mail dobijate svoj QR kod koji je povezan sa vasim podacima u centralnom sistemu u Grckoj. Mi smo i do sada to radili, ali u stampanoj formi, a sada je to centralizovano u jedan sistem -kaže Seničić

Dve osiguravajuće kuće u Srbiji nude polise putnog zdravstvenog osiguranja koje uključuju troškove lečenja od korona virusa, što je još jedna važna informacija za sve koji planiraju da leto provedu u nekoj od turističkih destinacija.

Direktor Jute navodi da za turiste koji putuju na letovanje u Tursku, Tunis ili Egipat nema posebnih protokola osim nasumičnog testiranja na korona virus na granicama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Delimično oblačno

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 29°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana