Tržni centri od danas ponovo otvoreni Studio B

Objavljeno: 12.04.2021. 08:58 Izmenjeno: 13.04.2021. 13:02

Zatvoreni i otvoreni trnži centri u Srbiji od danas ponovo mogu da rade od 6 do 22, navodi se u Naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara koja je objavljena u Službenom glasniku

Kako je precizirano, rad je i dalje zabrenjen ugostiteljskim objektima  u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića.

U naredbi se, pored ostalog, kaže da je upravljać objekta dužan  da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj osoba i da izmedju njih postoji razmak od najmanje dva metra.

Na ulazu u tržne centre mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske. Zaposleni takođe moraju nositi zaštitnu masku tokom rada, zajedničke prostorije i predmete koje koriste korisnici moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati. U tržnim centrima mora biti odredjen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti odredjeno više korona redara.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Umerena kiša

Trenutna temperatura 10°C

Umerena kiša

Subota
Pretežno sunčano

Max: 18°C
Min: 8°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana