VMA: Tromboktomijom spasen život Studio B

Objavljeno: 11.06.2020. 11:07 Izmenjeno: 11.06.2020. 20:41

Uprkos epidemiji korona virusa, tim stručnjaka klinike za neurologiju Vojnomedicinske akademije na čelu sa direktorom te klinike prof. Rankom Raičevićem, obavio je veoma komplikovan zahvat. Naime, tromboktomijom spasen je život starijem pacijentu koji je na ulici doživeo moždani udar.

Novom metodom lečenja, koju pored VMA, koriste i klinički centar Srbije ali i bolnica „Sveti Sava”, uspeli smo da spasemo život jednom starijem čoveku, koji je u našu ustanovu doveden u veoma lošem stanju doživevši težak moždani udar, kaže za našu televiziju načelnik Klinike za neurologiju VMA, prof. dr Ranko Raičević.

On ističe da se uprkos uspešnom zahvatu, stanje ovog pacijenta mora i dalje pratiti zbog mogućih novih retromboza.

Sreća je, kaže dr Raičević da je pacijentovo opšte stanje dobro, pa se upravo iz tog razloga veliki tim stručnjaka, internih radiologa, anesteziologa, dijagnostičara na čelu sa njim, odlučio baš za ovaj zahvat, tromboktomiju.

Neurološka odeljenja su najviše bila pogođena epidemijom korona virusa, jer su sva odeljenja postala kovid bolnice, kaže Raičević i dodaje da su i uz ograničene kapacitete, uspeli da zbrinu najteže neurološke pacijente. Takođe, uprkos mirnoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, kada je reč o zaraznoj bolesti kovid 19, apeluje na sve građane da drže i dalje fizičku distancu i ne zaborave na odgovornost koju imaju i prema sebi i prema drugima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana