Trka za mir – primer solidarnosti Beograđana

Objavljeno: 28.02.2016. 12:13 Izmenjeno: 28.02.2016. 12:13

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podržao je, prvi put danas održanu, Trku za mir, koja ima za cilj da ukaže na problem sa kojim se suočavaju sva izbegla lica koja beže od ratnih razaranja.

Siniša Mali je istakao da je Beograd još jednom pokazao veliko srce, kao i humanost i solidarnost sa ljudima kojima je pomoć potrebna.

– Želeli smo da podržimo sve one koji trče ka boljem životu, beže od rata i siromaštva, a kojih je nažalost mnogo. Grad Beograd je, osim što je u potpunosti na raspolaganju migrantima po raznim pitanjima, želeo da podrži i ovu trku jer mislimo da je reč o jakoj simbolici koja šalje snažnu poruku u svet. Hvala svim trkačima koji su se danas uključili u trku i koji su na taj način poslali jednu snažnu poruku. Ovo je simboličan način da pokažemo da smo otvoren grad velikog srca – rekao je gradonačelnik i podsetio da su Beograd i Srbija prepoznati i u Evropi i svetu kao primer humanog odnosa prema migrantima, kao i da na tome mogu da nam pozavide i mnogo bogatije zemlje.

U organizaciji Grada Beograda i Atletskog saveza Srbije stotine trkača iz najvećih trkačkih timova u regionu – Nike Running Club, Belgrade Urban Running Team, Zagreb Runners i 442 Crew, poslali su poruku mira u ceo svet.

Trkače su na trasi u centru grada pratili tenkovi i vojna vozila, kreirajući metaforu, koja ima zadatak da podseti čitav svet o strašnoj sudbini svih onih koji su prinuđeni da trče bežeći od rata, kako bi sačuvali svoj i živote svojih porodica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana