Tribina o fenomenu rokenrol kulture u subotu u Parobrodu Tanjug

Objavljeno: 19.02.2021. 16:24 Izmenjeno: 19.02.2021. 16:25

Tribina pod nazivom “Fenomen rokenrol kulture – od ideologije ka praksi” gde će biti gost muzičar Dejan Cukić, biće održana u subotu u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu, kao deo ciklusa tribina na temu rokenrol ideologije

Autor i moderator Jelena Pavićević pokušaće da ovim razgovorom analizira različite pojave potkulture koji su označili nastanak socio-političkih promena od druge polovine 20. veka.

Uz pomoć mnogih pitanja o odnosu muzike, umetnosti i društva sa različitih aspekata, pevač Cukić sa moderatorkom će istaći sliku o važnosti kontrakulture unutar beogradske scene, koja je nastala kao odgovor na dominantni populistički diskurs.

Učesnici ciklusa kao serije razgovora biće teoretičari i istoričari umetnosti, predstavnici rokenrol muzičke scene i likovni umetnici na koje je uticala rok muzika.

Glavno težište će biti na muzičarima koji su kroz svoj narativ uticali na mnoge promene na sceni i direktno svedočili o važnosti napretka u momentu u kome su stvarali.

Na tribinama će biti napravljen presek muzičke scene kao proces razvoja rokenrola od 80-tih godina do danas.

Kroz ciklus tribina učesnici će govoriti o važnosti potkulturalne ideologije i stvaranju narativa kroz tekst, video rad, performans, omot albuma i muzički žanr.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 19°C
Min: 4°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana