TRI DECENIJE NEGOVANJA KULTURE SEĆANJA

Objavljeno: 28.09.2022. 13:47 Izmenjeno: 28.09.2022. 13:47

Čak 32 autora napisalo je 78 priloga o znamenitim Zemuncima koji su svoje delo utkali ne samo u život varoši zemunske, već i svoga naroda i države.

U sklopu manifestacije “Dani evropske baštine 2022. u Zemunu“, 27. septembra u velikoj sali Doma vazduhoplovstva održana je svečana akademija povodom tri decenije postojanja i rada Kluba matične kulture Zemuna.

Raskošnom programu i predstavljanju monografije “Otrgnuto od zaborava“ prisustvovao je predsednik Skupštine gradske opštine Zemun Miroslav Gajić i zvanice iz javnog i kulturnog života Zemuna i Beograda.

Program je koncipiran da podseti na osnivače Kluba i Krstovdan 1992. godine kada je ovo udruženje građana osnovano, kao i na sto godina od rođenja čuvara baštine Zemuna: Danicu Dimitrijević, Miodraga Dabižića, Branka Pešića i Mirka Tepavca iz priča njihovih savremenika.

Spomenica “Otrgnuto od zaborava“ dragocen je zapis i o ljudima i danima posvećenim velikanima iz Zemuna i obeležavanjima značajnih događaja, te kao takva i svedočanstvo o umreženosti u lokalnu sredinu kroz institutcije sa misijom negovanja i podsticanja kulture zahvalnosti i pamćenja.

U umetničkom delu programa nastupili su pijanistkinja Ljiljana Arsenović, Zemunski gudački kvartet i Zemunski tamburaški orkestar, posle čega je predsednik KMKZ Dragoljub Miša Milošević uručio zahvalnice za dugogodišnju saradnju i predsedniku GO Zemun Gavrilu Kovačeviću i njegovim saradnicima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana