Trgovinski lanci isporučivaće robu gerontološkim centrima Tanjug

Objavljeno: 14.03.2020. 14:39 Izmenjeno: 14.03.2020. 14:39

Najveći trgovinski lanci isporučivaće robu gerontološkim centrima koja je potrebna najstarijim korisnicima kako bi se sprečio njihov odlazak u prodavnice i izlaganje korona virusu, saopštio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

Ova mera je rezultat dogovora ministra Zorana Ðorđevića i predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, postignutog nakon sastanaka Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica bolesti koju izaziva COVID-19 po privredu koji je održan danas u Predsedništvu Srbije, a kojim je predsedavao predsednik Aleksandar Vučić, saopštilo je resorno ministarstvo.

Prema rečima ministra Ðorđevića, Privredna komora Srbije sa najvećim trgovinskim lancima u ponedeljak će pronaći idealan način za realizaciju postignutog dogovora, kako bi roba bila isporučena korisnicima gerontoloških centara.

“Svesni riziku u kome se nalaze najstariji građani, kada je u pitanju korona virus, dogovorili smo da omogućimo da im se sve ono što bi želeli da kupe u prodavnici, donese u gerontološki centar, s obzirom na to da smo zabranili posete, a oni nemaju nekog mlađeg ko bi mogao umesto njih da obavi kupovinu”, rekao je Ðorđević.

Ministar je podsetio da je ovo samo jedna od preventivnih mera.

“Zabranili smo posete u gerontološkim centrima, dostavili detaljnu instrukciju o ponašanju, obezbedili smo maske i dezinfekciona sredstva, dali preporuku da najstariji korisnici ne napuštaju ustanove osim izlaska u dvorište, a sve to kako bismo ih maksimalno zaštitili od korona virusa”, istakao je ministar.

On je naglasio da je država postupila odgovorno, da građani treba da se pridržavaju preventivnih mera i da poštuju savete stručnjaka.

“Pridružujem se apelima predsednika Aleksandra Vučića i zato još jednom molim porodice i prijatelje korisnika da imaju razumevanje kada je zabrana poseta gerontološkim centrima u pitanju, a i korisnike da poslušaju savete struke kako bi ostali zaštićeni”, zaključio je Ðorđević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana