Tretman sa počiniocima nasilja u porodici

Objavljeno: 01.03.2016. 14:58 Izmenjeno: 01.03.2016. 14:58

Stručni radnici Gradskog centra za socijalni rad otpočeli su tretmane sa novom grupom počinilaca nasilja u partnerskim odnosima, saopšteno je iz ovog centra.

Direktor Gradskog centra za socijalni rad Vladimir Ilić istakao je da je stručni tim ove ustanove otpočeo terapiju sa još jednom grupom korisnika počinilaca lakšeg i srednjeg oblika porodičnog nasilja koji su spremni da preuzmu odgovornost za svoje postupke, kao i da promene dosadašnje ponašanje.

– Ovu uslugu mogu dobiti svi muškarci koji se dobrovoljno jave ukoliko prepoznaju da imaju problem sa svojim nasilničkim ponašanjem i žele da nešto urade povodom toga, kao i korisnici koje upute opštinska odeljenja GCSR-a, drugi terapeuti iz Savetovališta za brak i porodicu, sud i tužilaštvo. Tretman je moguć kada počinilac prihvati da je počinio nasilje, kada želi da prihvati tretman, kada je nasilje zaustavljeno i žrtva bezbedna. Sastoji se iz četiri individualne i 25 grupnih seansi, a moguć je i samo individualni tretman – istakao je Ilić, prenosi Beoinfo.

On je objasnio da sa počiniocima nasilja rade mešoviti muško-ženski parovi terapeuta, najčešće u periodu od šest meseci. Ilić je dodao da uključivanje u tretman pomaže počiniocu nasilja da stekne uvid u svoje ponašanje i prihvati odgovornost, usvoji samokontrolu, nauči socijalne veštine i promeni uverenja koja doprinose uspostavljanju nasilnog odnosa.

Pored postojeće grupe, koja ima termin sredom u 12 časova, nova grupa sastaje istim danom u 17 časova. Tretman sa počiniocima nasilja u partnerskim odnosima primenjuje se već četiri godine u Savetovalištu za brak i porodicu kao redovna usluga, a više od 80 odsto onih koji su prošli kroz program nije ponovilo nasilno ponašanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana