Treći upisni rok na fakultetima gde ima mesta Tanjug

Objavljeno: 26.10.2016. 16:56 Izmenjeno: 26.10.2016. 16:56

Na fakultetima Beogradskog univerziteta na kojima je ostalo slobodnih mesta biće omogućen treći upisni rok, ali je potrebno da visokoškolske ustanove, koje to još nisu uradile, dostave konačne rang liste prvog i drugog upisnog roka do sutra u podne, odlučio Senat BU.

 

Treći upisni rok biće održan od 27. oktobra do 3. novembra.

Kako je na sednici Senata rekao prorektor Univerziteta Živoslav Tešić, više fakulteta je iznelo zahtev za raspisivanjem trećeg upisnog roka.

„To je moguće, ali neophodno je na obavimo neke predradnje. Određen broj fakulteta nije dostavio konačne rang liste prvog i drugog upisnog roka, iako su rokovi bili 15. odnosno 24. oktobar. Da bismo izašli u susret zahtevu, do sutra u podne moraju nam se dostaviti te liste“, rekao je Tešić.

Na sednici je bilo reči i o preporuci Ministarstva prosvete da se prvim generacijama Bolonjaca omogući još jedna godina da završe fakultet.

Kako je rekao dekan Pravnog fakulteta profesor Sima Avramović, Univerzitet već ima regulativu po kojoj je omogućeno studentima tih generacija još dve godine, ali kroz reupis.

Senat je usvojio i inicijativu za osnivanje Sportskog saveza Univerziteta u Beogradu.

Rečeno je i da bi fakulteti što pre trebalo da standardizuju nazive studijskih programa, smerova i kurseva na engleskom jeziku, kako bi počelo izdavanje diploma na engleskom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura -2°C

Pretežno oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana