Treća doza vakcine u Domovima zdravlja i na Beogradskom sajmu Tanjug, studio b

Objavljeno: 17.08.2021. 11:37 Izmenjeno: 18.08.2021. 13:42

Vakcinacija trećom dozom vakcine protiv korona virusa moguća je od danas u domovima zdravlja širom zemlje i u hali 11 Beogradskog sajma, a građani će je primiti nakon što dobiju poziv od e-Uprave

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Vakcinacija trećom dozom vakcine protiv korona virusa moguća je od danas u domovima zdravlja širom zemlje i u hali 11 Beogradskog sajma, a građani će je primiti nakon što dobiju poziv od e-Uprave.

Nema potrebe da se građani sami prijavljuju za vakcinaciju trećom dozom, koja, prema rečima direktora vakcinalnog punkta na Sajmu dr Zoran Bekića, neće biti obavezna.

Bekić je za Tanjug rekao da će građani koji su primili prvu i drugu dozu vakcine biti pozvani sms porukom ili putem mejla, koji će ih voditi do portala eUprave, gde će moći da se prijave za vakcinaciju trećom dozom.

„Kada dobiju poziv, građani će moći da se vakcinišu na svim vakcinalnim punktovima, u svim domovima zdravlja u Srbiji kao i na Beogradskom sajmu“, rekao je Bekić i dodao da će Hala 11 raditi od osam do 16.00 sati.

Precizirao je da će treću dozu dobiti oni građani kod kojih je prošlo 180 dana od prijema druge doze.

Dr Bekić kaže da među vakcinisanim građanima postoje prioritetne grupe za primanje treće doze vakcine i ističe da su to osobe sa smanjenim imunitetom, onkološki pacijenti, kao i pacijenti koji se nalaze na hemodijalizi.

Takođe i stariji od 60 godina koji borave u domovima za stara lica, kao i građani stariji od 70 godina.

„Među prioritetnim grupama za treću dozu su i svi zdravstveni radnici, radnici u socijalnoj zaštiti i građani Srbije u međunarodnom transportu“, rekao je je Bekić.

On je pojasnio da će građani moći da biraju koju će vakcinu primiti u trećoj dozi, kao i da ona može da se razlikuje u odnosu na prve dve doze.

Odliku o izabranoj vakcini, kako kaže, građani će moći da saopšte doktoru na vakcinalnom punktu prilikom pregleda.

„Kliničke studije koje su urađene pokazale su da nema nikakvih kontaindikacija, vakcine različitih proizvođača mogu da se kombinuju, tako da građani sa te strane mogu da budu opušteni“, ističe Bekić.

On je podsetio da se epidemiološka situacija pogoršava, da je broj zaraženih u stalnom porastu, kao i da postoji veliki broj građana koji nije vakcinisan, a koji su, kako je naveo, najugroženiji.

„Apelujem da ta grupa pokaže svoju ličnu odgovornost i vakcinisee se što pre, to je jedni način da se izborimo s koronom“, kaže Bekić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 32°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana