Tramvaji menjaju trasu Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 09. 08. 2019. 13:59:10

Zbog redovnog održavanja tramvajskih baštica u Ulici Milentija Popovića, na delu od Bulevara Mihajla Pupina do Bulevara Milutina Milankovića, od danas u 22 sata do 12. avgusta u 4 sata, doćiće do promene rada tramvajskih linija 7 i 9.

Tramvajske linije 7 i 9 će u oba smera saobraćati od Savskog trga sledećom trasom: Savska – Bulevar vojvode Mišića – petlja „Radnička” – Most na Adi – Bulevar heroja sa Košara – Đorđa Stanojevića – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe i dalje redovnom trasom do Bloka 45. Uspostaviće se autobuska linija 7A koja će sobraćati od Savskog trga do Ulice Jurija Gagarina.

Trasa ove linije u smeru A je sledeća: Savski trg – Karađorđeva – Zemunski put – Stari savski most – Sajmište – Bulevar Mihajla Pupina – Milentija Popovića – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Jurija Gagarina – Marka Hristića – Bulevar Crvene armije – Dr Agostina Neta – Jurija Gagarina.

Trasa iste linija u smeru B je sledeća: Jurija Gagarina – Antifašističke borbe – Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Bulevar Mihajla Pupina – Zemunski put – Vladimira Popovića – Stari savski most – Karađorđeva – Savski trg.

Vozila će promenu smera kretanja vršiti ulicama Savskom, Miloša Pocerca, Sarajevskom, Hajduk Veljkov venac, Nemanjinom i Savski trg.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kišna kanalizacija će se graditi u tri faze u Bulevaru Nikole Tesle, od Ulice ušće do Bulevar Mihajla Pupina, od sutra do 18. septembra i prouzrokovaće promenu linija javnog prevoza.

U prvoj fazi radova,  do 12. avgusta, u Bulevaru Nikole Tesle biće zatvorena jedna kolovozna traka u smeru ka Zemunu i traka u suprotnom smeru bliže razdelnom ostrvu. Zbog toga će linije 15, 84, 704, 706 i 707 saobraćati preko Brankovog mosta, Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom, a u suprotnom pravcu neizmenjenom trasom.

Linije 27E i 35 u smeru ka Bloku 20 će saobraćati trasom: Bulevar Mihajla Pupina – Milentija Popovića – Vladimira Popovića, dok će u suprotnom smeru saobraćati neizmenjenom trasom. Linija 60 će u smeru ka terminusu „Novi Beograd – Toplana” saobraćati trasom Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u suprotnom smeru, takođe, neizmenjenom trasom.

U drugoj fazi radova, od 13. avgusta do 11. septembra, duž desne kolovozne trake ispred raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina biće zatvorena kolovozna traka u smeru prema Brankovom mostu.  Vozila javnog prevoza će se kretati redovnim trasama levom kolovoznom trakom, koja će se koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja. Stajalište „Ušće”, u smeru prema Bulevaru Mihajla Pupina, biće privremeno ukinuto.

Treća faza radova odvijaće se od 12. septembra do 18. septembra na deonici od predzadnjeg revizionog šahta do zadnjeg revizionog šahta ispred raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina.

Na ovoj deonici doći će do zauzeća srednje i leve saobraćajne trake u smeru prema Bulevaru Mihajla Pupina, pri čemu neće doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Redovno održavanje Ulice Ratka Mitrovića, na delu od Jablaničke do Kneza Višeslava, prouzrokovaće od 12. do 25. avgusta promene u radu linija javnog prevoza 37, 50, 89 i 57.

Tokom izvođenja radova u ovoj ulici, vozila sa linija 37 i 50 saobraćaće u oba smera sledećim ulicama: Pilota Mihaila Petrovića, Ibarskom magistralom, Jablaničkom, Ratka Mitrovića i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 89 će saobraćati u oba smera ulicama Patrijarha Joanikija, Pilota Mihaila Petrovića, Ibarskom magistralom, Jablaničkom, Ratka Mitrovića i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 57 će ići ulicama Žarkovačkom, Blagoja Parovića, Kneza Višeslava, Pilota Mihaila Petrovića, Ibarskom magistralom, Jablaničkom, Ratka Mitrovića i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Takođe, zbog izvođenja radova u Ustaničkoj ulici, na delu od Ulice Mihajla Todorovića do Ulice Vojislava Ilića, od 12. avgusta, od 8.30 sati do 21. avgusta doći će do promene u radu linija javnog prevoza.

Iz Sekreterijata za javni prevoz navode da je predviđeno zatvaranje Ustaničke (smer prema Ulici Vojislava Ilića), dok će se kolovoz koji se u redovnom režimu koristi za saobraćaj u smeru prema Bulevaru kralja Aleksandra koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja.

Privremeno se izmeštaju stajališta u smeru prema Ulici Vojislava Ilića. Stajalište „Petrinjska” za linije 17, 31, 50, 308, 310 i ADA3 se postavlja na razdelno ostrvo, u visini postojeće pozicije stajališta, zatim polazno stajalište „Konjarnik” za linije javnog prevoza 17, 31 i ADA3 se postavlja u okviru okretnice na poziciju ispred objekta sa kućnim brojem 230B i stajalište „Konjarnik” za linije javnog prevoza 50, 308 i 310 se postavlja preko puta pozicije koja se nalazi neposredno ispred kolskog ulaza u objekat sa kućnim brojem 234.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 27°C
Min: 12°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana