TOS na turističkoj berzi u Šangaju Tanjug

Objavljeno: 15.05.2017. 17:15 Izmenjeno: 15.05.2017. 16:47

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavila je našu zemlju na sajmu turizma “ITB Kina“, koji je održan 10. do 12. maja godine u Šangaju, saopšteno je danas iz TOS-a.

TOS je nastupila na štandu Evropske turističke komisije (European Travel Commišion), koji je ovogodišnji partner sajma ITB Kina.

Pod sloganom „Visit Europe“, predstavljena je turistička ponuda za 2018. godinu koja je ujedno i godina predstavljanja Evrope u Kini.

Na štandu se osim TOS-a predstavilo i osam turističkih agencija iz Srbije: Magelan Tours, EuroJet, Sabra Company, IDMC, Glob Metropoliten Tours, BS Tours , Royal Tours i Serbia Touroperator.

Kinesko tržište je, kako se navodi, jedna od najvećih turističkih berzi, sa dugogodišnjom tradicijom i razvojnim trendovima turističke industrije, koja se održava i u Berlinu i Aziji (Singapuru).

U sklopu sajma „ITB China“ održana je i radionica „World Bridge of Tourism“ na kojoj su učestvovale najveće turističke agencije i organizatori putovanja.

Broj kineskih turista u Srbiji nakon uvođenja bezviznog režima porastao je u periodu januar – mart 2017. godine za 116 odsto u broju dolazaka i 61 odsto u broju noćenja u odnosu na isti period prošle godine.

U saopštenju TOS se napominje da istraživanja pokazuju da kinesko tržište postaje sofisticirano, a da se interes kineskih turista menja pa oni sada tragaju za novim destinacijama, dobrim uslugama, atraktivnim cenama i pojednostavljenim putničkim procedurama.

Srbija kao prva zemlja Centralne i Istočne Evrope sa bezviznim režimom za kineske turiste i jakom promotivnom aktivnošću na ovom važnom tržištu očekuje dalji rast dolazaka kineskih turista.

Očekivanja su da će broj kineskih turista naročito porasti nakon uvođenja direktnog leta Peking – Beograd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana