Tokom leta kompletna obnova vrtića „Ljolja” na Voždovcu Studio B

Objavljeno: 17.06.2021. 13:39 Izmenjeno: 17.06.2021. 13:39

Tokom leta počinju radovi na kompletnoj obnovi vrtića „Ljolja” na Voždovcu, za šta će Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojiti oko 37 miliona dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je obišao radove na rekonstrukciji krova na ovom vrtiću, što je prva faza rekonstrukcije koja je vredna oko 14 miliona dinara.

– Radovi su pri kraju, ovde je krov dugo pravio probleme pri obimnim padavinama. Kada rešimo taj urgentni problem, tokom leta počinje i druga faza obnove ovog vrtića, za šta smo izdvojili dodatnih oko 23 miliona dinara – rekao je Gak.

Kako je istakao, na ovom vrtiću će se osim krova zameniti i spoljašnja stolarija, podovi, keramika, unutrašnja vrata, a drugom fazom predviđena je i rekonstrukcija podova, plafona, sanitarnih čvorova.

– Građevinski radovi u beogradskim vrtićima su u punom jeku, dečje ustanove obnavljamou planski, kako bismo u svim vrtićima stvorili dobre uslove za boravak dece – rekao je Gak.

On je najavio da će ove godine i mesna zajednica Zuce na Voždovcu dobiti svoj prvi vrtić adaptacijom objekta koji se nekada koristio za predškolce.

– To sam građanima naselja Zuce obećao prošle godine, a ove ćemo započeti realizaciju te ideje – rekao je Gak.

On je istakao da se na teritoriji celog Beograda radi na proširenju kapaciteta državnih predškolskih ustanova gradnjom i adaptacijom objekata, te da je ovaj deo Voždovca u planu proširenja.

Predškolsku ustanovu „Čika Jova Zmaj”, u okviru koje se nalazi 31 vrtić, pohađa oko 5.400 dece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -5°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana