Tokom leta još mesta u vrtićima Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 12. 07. 2019. 20:01:55

Povećanje kapaciteta u vrtićima do sada je od Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu zatražilo i dobilo 11 predškolskih ustanova od ukupno 17, izjavio je gradski sekretar ovog sekretarijata Slavko Gak.

Prema njegovim rečima, dodatna mesta bila su moguća u vrtićima u opštinama Mladenovac, Čukarica, Zvezdara, Grocka, Lazarevac, Zemun, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Sopot i Voždovac.

– Do kraja leta planira se otvaranje još 500 mesta, a dodatni kapaciteti biće obezbeđeni izgradnjom montažnih vrtića. Očekujem da ove godine ostvarimo zacrtani cilj da Beograd nema listu čekanja za decu koja imaju prioritet pri upisu – rekao je Gak za „Večernje novosti”.

On je istakao da su završeni objekti u Boljevcima i Sopotu, kao i da će Osnovna škola „Jovan Cvijić” na Paliluli prvi put u sledećoj školskoj godini u septembru primiti predškolce.

Gak je podsetio i da je određeno 17 lokacija gde će se graditi novi montažni vrtići, za koje je započeta procedura za početak radova.

– Prva dva vrtića biće izgrađena u Ulici Miloja Zakića na Čukarici i na Bežanijskoj kosi. Roditelji koji do sada nisu upisali decu mogu sačekati poziv iz predškolske ustanove ili uzeti odbijenicu za subvencionisani boravak dece u privatnim vrtićima – rekao je Gak.

On je ocenio da se pritisak na predškolske ustanove evidentno smanjuje budući da je obuhvat dece predškolskim obrazovanjem u Beogradu u ovom trenutku premašio 70 odsto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 32°C
Min: 19°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana