Tokom jučerašnjeg dana hiljadu i po poziva najstarijih sugrađana opštinskim kol-centrima Beoinfo

Objavljeno: 18.03.2020. 20:20 Izmenjeno: 18.03.2020. 20:20

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je u toku jučerašnjeg dana u opštinskim volonterskim kol-centrima primljeno više od hiljadu i po poziva najstarijih sugrađana. Od tog broja, precizirala je ona, najviše je bilo na Vračaru.

– Pozivi su bili raznovrsni, od toga da su ljudi tražili da im se dostave namirnice i da im se podignu lekovi do toga da su jednostavno želeli samo sa nekim da razgovaraju, podele trenutno stanje ili dobiju informaciju. Osnovna svrha i namena kol centara jeste da se najstarijim sugrađanima, odnosno onima koji imaju više od 65 godina pruži sve ono što im je potrebno kako bi maksimalno mogli da ispoštuju mere dok su na snazi – istakla je Nataša Stanisavljević u „Beogradskoj hronici”.

Ona je precizirala da je grad svakodnevno u kontaku sa svim opštinskim centrima, a presek stanja iz opština se šalje svako veče.

– Do sada nije bilo nijednog nerešivog problema jer smo upoznati sa svim što se dešava na terenu. Svi smo na istom zadatku. Pokazalo se jedinstvo i organizovanost kako bismo uspeli da pomognemo svima – navela je ona.

Gradska sekretarka je dodala i da trenutno u gradskim opštinama ima više od 550 volontera, a ako se bude povećavao intenzitet poziva, povećavaće se i broj volontera. Opštine su uvele dodatan broj telefonskih linija kako bi svaki sugrađanin mogao da ih dobije, kazala je Nataša Stanisavljević, i pozvala najstarije sugrađane da poštuje mere Vlade Republike Srbije jer one za cilj imaju da se sačuvaju životi.

Nataša Stanisavljević je najavila i da je predsednik Republike Srbije dao nalog Vladi Srbije da na najbolji način organizuje podelu penzija, što će biti urađeno u saradnji sa Poštama Srbije i Vojskom Srbije. Svi će biti uključeni kako bi i to bilo na najbolji način organizovano, navela je ona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana