TOK: Nismo nadležni za Vulinov stan jer je bio poslanik Tanjug

Objavljeno: 21.09.2017. 16:50 Izmenjeno: 21.09.2017. 16:50

Tužilastvo za organizovani kriminal (TOK) u junu ove godine oglasilo se nenadležnim za postupanje u slučaju kupovine stana ministra Aleksandra Vulina, pošto je Vulin u to vreme (2011.) bio narodni poslanik, pa je predmet prosleđen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu na postupanje.

„Tužilaštvo za organizovani kriminal nije nadležno za krivično gonjenje narodnih poslanika, što je Vulin bio u trenutku potpisivanja kupoprodajnog ugovora“, precizirali su u TOK za Tanjug.

TOK je u ovom slučaju postupalo povodom Izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije u vezi sa Vulinovim stanom, koji mu je dostavljen 2015. godine.

Prikupljajući informacije u vezi sa podnetim Izveštajem, Tužilaštvo nije našlo osnova za vođenje postupka u okviru svojih nadležnosti, te je predmet prosledilo nadležnom tužilaštvu, u ovom slučaju Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, napomenuli su u TOK.

U Prvom osnovnom tužilaštvu za Tanjug su naveli da je nakon izvršenih provera u vezi sa prijavljivanjem imovine utvrđeno da je Vulin u propisanom roku prijavio stan Agenciji za borbu protiv korupcije, pa je to tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu.

Izveštaj Agencije za brovu protiv korupcije praktično ima formu krivične prijave.

Nova direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Majda Kršikapa rekla je danas da je Agencija još 2015. godine svoj izveštaj o imovini ministra Aleksandra Vulina prosledila nadležnim organzima, posto je preduzela sve u okviru svojih nadležnosti.

Kršikapa je napomenula da Agencija više neće kometarisati taj slučaj, niti odluke tužilaštva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 22°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana