TOK: Dobili smo zahtev za saradnju sa tužilaštvom iz KM Tanjug

Objavljeno: 22.01.2018. 18:03 Izmenjeno: 23.01.2018. 13:33

Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je danas da je dobilo zahtev Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici za uzajamnu pravnu pomoć u cilju provere određenih podataka i okolnosti koje mogu biti od značaja za dalje vođenje istrage u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, saopšteno je iz tuzilaštva.

 

Ovaj zahtev se odnosi na pružanje informacija u vezi zapaljenog vozila koje je otkrila istražna jedinica Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića, a za koje se sumnja da su koristili počinioci u trenutku izvršenja krivičnog dela.

Tužilaštvo za organziovani kriminal je ukazalo i da mu je preko misije Euleks i Ministarstva pravde Srbije dostavljen i akt Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici, kojim izražena spremnost da mu pruži sve podatke i informacije kojima će raspolagati, kako bi se koordinirano sprovela istraga u krivičnom postupku i otkrilo pocinilac krivičnog dela.

Tužilaštvo za organzivani kriminal je nakon ubistva Ivanovića istog dana pokrenulo predistražni postupak i dalo naloge BIA i MUP-u da prikupe potrebne informacije i obaveštenja povodom krivičnog dela terorizam a u pravcu rasvetljavanja Ivanovićevog ubistva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 32°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana