„Tiršova 2“ biće u krugu KCS Studio B

Objavljeno: 31.01.2018. 13:50 Izmenjeno: 01.02.2018. 10:53

Potpisivanjem sporazuma o bespovratnoj finansijskoj pomoći Razvojne banke Saveta Evrope, u iznosu od 250 hiljada evra, obezbeđena su sredstva za izradu studije izvodljivosti za izgradnju „Univerzitetske dečije klinike „Tiršova 2“. Direktor Zoran Radojičić ocenio je da je uz pripreme za izgradnju nove, podjednako važna i obnova stare klinike.

foto Tanjug

Sporazum o pomoći potpisali su vice-guverner Razvojne banke Saveta Evrope Karlo Montičeli i vršilac dužnosti direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Marko Blagojević, a bespovratnih  250 hiljada evra stiglo je iz Slovačkog fonda za inkluzivni rast. Prvi čovek Univerzitetske dečje klinike, Zoran Radojičić, ne krije zadovoljstvo zbog novog velikog koraka ka izgradnji „Tiršove 2“.

Posle višegodišnjih napora došli smo u fazu kada imamo i novac i lokaciju za izgradnju „Tiršove 2“, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Ne možemo i nećemo da gradimo preko noći, pa da onda trošimo pare za ispravljanje nedostataka, kaže i poručuje da je primarni cilj moderna klinika za narednih 30 – 40 godina.

O preciznijim rokovima za početak i završetak radova na novoj dečjoj klinici, moći ćemo da pričamo kada završimo studiju izvodljivosti, rekao je ministar i dodao da je zadovoljan dinamikom radova u postojećoj klinici, na fasadi ali i enterijeru i opremanju. Za nabavku neophodne moderne opreme upravo je obezbeđeno 4,7 miliona evra.

Univerzitetska dečija klinika „Tiršova 2“ biće izgrađena nedaleko od postojeće klinike, u krugu Kliničnog centra Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana