Tigar dobio zaključak Vlade o konverziji duga u kapital Tanjug

Objavljeno: 16.09.2016. 18:03 Izmenjeno: 16.09.2016. 18:03

Kompanija Tigar je saopštila danas da je dobila zaključak Vlade Srbije kojim se daje saglasnost da se dospela i nenaplaćena države prema pirotskoj kompaniji po osnovu javnih prihoda budžeta Republike, konvertuju u trajni ulog Republike Srbije.

U zaključku vlade, donetom na sednici 13. septembra, takođe se preporučuje poveriocima, kod kojih država ima udeo u vlasništvu, da svoja potraživanja prema Tigru konvertuju u trajni ulog u kapitalu društva.  Ovim zaključkom se omogućava realizacija jedne od mera predviđene pravnosnažno usvojenim UPPR-om Tigra AD, navodi se u saopštenju kompanije.

Generalni direktor Tigra, Branislav Čurić, ocenio je da je ova odluka jako značajna za dalje poslovanje kompanije, naglašavajući da je dug od oko 50 miliona evra iz ranijih perioda, veliko opterećenje za poslovanje firme. Iz Tigra poručuju, takođe, da je ovim zaključkom

„Vlada prepoznala napore i aktivnosti koje su preduzete u poslednje četiri godine i na taj način pokazala jasan stav da se podrže ona privredna društva koja ostvaruju rezultate u poslovanju, izvozno su orijentisana i zapošljavaju značajan broj ljudi“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 21°C
Min: 9°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana