Testovi na korona virus na aerodromu „Nikola Tesla“ Studio B

Objavljeno: 23.06.2021. 13:14 Izmenjeno: 23.06.2021. 13:47

Na Aerodromu “Nikola Tesla” otvoren je centar za testiranje na koronavirus. Ova usluga dostupna je 24 časa dnevno

Rezultati antigenskih testova dostupni su 60 minuta od uzimanje brisa, a pi-si-ara 120 minuta. Izdaju se dvojezično – na srpskom i engleskom jeziku i šalju se na imejl adresu putnika.

Zahvaljujući novootvorenom centru za testiranje na beogradskom aerodeomu putnici u odlasku, dolasku i tranzitu ka zemljama koje zahtevaju negativan test na prisustvo virusa kovid 19, kao i svi zainteresovani građani i strani državljani, sada se mogu testirati i dobiti rezultate i na ovom mestu, a sve  u cilju bezbednijeg i efikasnijeg putovanja. Ovo je zaista praktično jer štedi vreme jednoglasni su putnici koji putuju na različite destinacije sveta.

Rezultati testova izdaju se dvojezično, na srpskom i engleskom jeziku i šalju se na mejl adresu putnika, u centru je omogućeno štampanje rezultata, dok pristup rezultatima testova ima samo ovlašćeno osoblje nadležnih državnih institucija. Na aerodromu kažu da je važno da se svi putnici dobro upoznaju sa regulativom pre putovanja u odabranu zemlju, jer svaka država posebno definiše pravila i zahteve za ulazak i boravak na svojoj teritoriji tokom pandemije.

Cena testova je na propisanom nivou iznosa za ove testove u državnim institucijama u Srbiji i iznosi 3.500 dinara za antigenski test i 9.000 dinara za PCR test.Uplatu za testiranje je neophodno obaviti pre dolaska na registracioni punkt a izmedju ostalog može se izvršiti i na šalteru Pošte  koji se nalazi u prizemlju Terminala 1.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana