Teodori Viktorović 30 godina zatvora za dvostruko ubistvo

Objavljeno: 26.10.2017. 10:20 Izmenjeno: 26.10.2017. 18:54

Viši sud u Beogradu osudio na 30 godina zatvora Teodoru Viktorović (40) zbog ubistva majke i babe u porodičnom stanu na Vračaru u martu 2015. godine.

Sud joj je takođe produžio pritvor u kom se nalazi od hapšenja nakon izvršenog zločina.

Ovo je prvostepena presuda tako da i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da na nju ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Viktorovićeva je osuđena za teško ubistvo, za koje je predviđena maksimalna kazna od 40 godina zatvora, na koju je tužilaštvo u završnoj reči i tražilo od suda da je osudi, dok je njena odbrana tražila da joj se krivično delo prekvalifikuje u “ubistvo na mah” budući da je reagovala u afektu besa pod dejstvom lekova i alkohola.

Sud je prilikom izricanja današnje presude i odmeravanja kazne imao u vidu nalaz veštaka koji su obavili superveštačenje i zaključili da je bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled dejstva alkohola i lekova.

Viktorovićeva je osuđena jer je izvršila dvostruko ubistvo najbližih srodnika, ubivši satarom majku Ljiljanu (61) i babu Ivanku (90) u porodičnom stanu na Vračaru posle svađe, a zločin je prijavio njen suprug sa kojim ima dvoje dece.

U trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomesečna ćerka.

Četvorogodišnjeg sina Petra je nešto ranije odveo u obdanište otac Borislav Stamenkov, koji je nakon povratka u stan pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Teodora je, kako su pisali mediji, odvezena je na Vojnomedicinsku akademiju, gde je na odeljenju toksikologije utvrđeno je da u krvi imala cak 3,6 promila lkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci, najverovatnije lekova za smirenje.

Teodora Viktorović je diplomirala na glumi u klasi Mirjane Karanović. Ona je, inače, unuka poznatog glumca Mihajla Viktorovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana