Tender za projektovanje poslednje deonice vodovoda „Makiš – Mladenovac“ Beoinfo

Objavljeno: 30.06.2020. 15:47 Izmenjeno: 30.06.2020. 15:47

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je grad Beograd  objavio javnu nabavku za projektovanje VI i VII etape regionalnog vodovoda „Makiš-Mladenovac”

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je grad Beograd  objavio javnu nabavku za projektovanje VI i VII etape regionalnog vodovoda „Makiš-Mladenovac” kao i za izradu projekata svih objekata i mreže potrebnih za priključenje naselja na području južnog dela Grocke, kao i za projekat rezervoara u Mladenovcu zapremine 10.000 kubnih metara”.

– Vrednost nabavke je skoro milion evra, a projektant će u roku od devet meseci izraditi projektnu dokumentaciju potrebnu za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju VI etape u dužini od skoro 10 kilometara – rekao je Vesić i dodao da će projektant izraditi projekte za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju priključka za naselja Dražanj, Umčari, Pudarci i Kamendol, ukupne dužine skoro 19 kilometara, sa tri rezervoara, dve crpne stanice i jednom prekidnom komorom.

Kako se izrada projekata za građevinske dozvole sledeće godine bude privodila kraju, tada će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisati javnu nabavku za izvođenje radova, da bi se na proleće 2023. godine završila izgradnja VI etape sa svim priključcima za sva naselja južnog dela Grocke. Procenjena vrednost za izvođenje ovih radova je oko tri milijarde dinara.

Tehnička dokumentacija za poslednju, VII etapu, sadašnjim tenderom biće urađena na nivou idejnog rešenja i idejnog projekta sa studijom opravdanosti, posle čega će biti planiran tender za izvođačku dokumentaciju i izgradnju poslednje etape i rezervoara u Mladenovcu.

Vesić je rekao da će grad Beograd izgradnjom regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac konačno snabdeti gradskom vodom svoje opštine Grocku, Sopot i Mladenovac.

– Već do kraja naredne godine vodom sa Makiša snabdevaćemo Grocku, Vrčin i Ritopek – rekao je Vesić i dodao da je sistem vodosnabdevanja Makiš – Mladenovac zasnovan na snabdevanju vodom iz postrojenja za preradu vode „Makiš“, iz kojeg se snabdevaju naselja podavalskog područja, najveći broj naselja opštine Grocka i sva naselja u opštinama Sopot i Mladenovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 26°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana