Televizija Šabac dobila čak 10 miliona dinara iz budžeta Grada Šapca Studio B

Objavljeno: 21.02.2020. 18:43 Izmenjeno: 21.02.2020. 18:43

Na poslednjem konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz budžeta Grada Šapca, od ukupno 35 500 000, Televizija Šabac dobila je čak 10 miliona.Nameće se zaključak da je najvažniji kriterijum Komisije bila lojalnost aktuelnoj lokalnoj vlasti, jer je reč o mediju koji ne skriva bliske odnose s vladajućim strankama u tom gradu, navodi Društvo novinara Vojvodine.

Treba ukazati i na to da na jednostranu uređivačku politiku Televizije Šabac već duže vreme ukazuju kako stručna javnost tako i gledaoci. To može da upućuje na sumnju da je reč o zloupotrebi javnih sredstava sa ciljem finansiranja medija koji učestvuju u političkoj kampanji stranaka koje čine lokalnu vlast.

Društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje taj i slične postupke, a od kolega iz UNS-a i NUNS-a očekuje da reaguju na isti način. Želimo da verujemo da su principijelni i da imaju isti, pre svega profesionalan odnos prema svim medijima, bez obzira na to da li se njihove uređivačke politike poklapaju s političkim stavovima rukovodstava ovih novinarskih udruženja, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 16°C
Min: 5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana