Telekom Srbija kupio još dva kablovska operatora Studio B, Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 06. 01. 2019. 14:14:42

Telekom Srbija kupio je još dva kablovska operatora – „Radijus vektor“ i „AVcom“, a pregovaramo sa još pet manjih i očekujemo da se u prvom kvartalu ove godine završe i te akvizicije, rekao je u intervjuu za „Blic“ koordinator za internet i multimediju „Telekom Srbija grupe“ i direktor Mtela Vladimir Lučić.

Kako je rekao, kupovina kablovaca je uslov za realizaciju razvojne strategije „Milion plus“, kojom treba da dođu do više od milion korisnika televizije i interneta. Upitan može li i ova kupovina da izazove buru u javnosti kao kupovina „Kopernikusa“, Lučić kaže da ne zna zašto buru izazivaju samo akvizicije Telekoma, a ne i konkurencije. Ne finansiramo mi narodnim parama ove akvizicije, već smo punih 10 godina ekstremno profitabilni, naglašava Lučić. Kako kaže, kada poredite sve kablovce uključujući i SBB, Telekom ima ubedljivo najveći profit, ali i najveći broj radnika, više nego svi mobilni i kablovski operatori zajedno.

Kupovinom kablovaca povećali smo za pet meseci broj TV korisnika za više od 50 odsto, kaže Lučić i dodaje da kompaniji to daje snagu da dodatno ulaže u sadržaj, te je pokrenut i kanal „Superstar“. On navodi da je Telekom imao mali broj TV korisnika, jer su kablovci napravili svoj kartel i paralelnu mrežžu i nisu se, kako je rekao, međusobno napadali već su se udružili protiv Telekoma.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 29°C
Min: 14°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana