Tanja Petrović: Roditelj uvek mora biti podrška Studio B

Objavljeno: 14.10.2021. 14:22 Izmenjeno: 14.10.2021. 14:28

Svakom detetu koje se bavi sportom prisutnost roditelja je važna. Mladi sportisti su pod konstantnim stresom, zato su ljubav i razumevanje roditelja najznačajniji, smatra naša najbolja karatistkinja.

Tanja Petrović, proslavljena srpska karatistkinja na televiziji Studio B govoreći o povezanosti psihologije i sporta istakla je da su sportisti mnogo više izloženi stresu.

Cela zemlja od vrhunskih sportista očekuje pobedu, izloženi su velikim naporima, čestim povredama, žive intenzivnijim životom… i jako je teško naći ravnotežu između ambicije i napora da se postigne uspeh i jedne opuštene životne priče, smatra naša sagovornica.

Šta roditelji da savetuju deci koja treniraju određene sportove?

Tanja Petrović kaže da roditelji treba deci da budu „jastuk za plakanje“ i „rame za odmor“, a da bi to uradili moraju biti pored deteta, jer je prisutnost, prema njenim rečima, najznačajnija.

„Kada posmatrate svoje dete, tada ga i osećate.Nema šanse da ne osetite ako je kod deteta prisutna bol, poniženje, neka zloupotreba… U takvim situacijama nekad je potreban razgovor, ili da se noć provede uz dete, ili ležerniji odlazak npr. u neki kafić, sve da bi se dete otvorilo i osetilo bezrezervnu podršku roditelja. Baveći se sportom oni su pod stresom, a odmor od stresa jesu ljubav i razumevanje“, zaključuje Tanja Petrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana