Tamara Vučić sa direktorkom NAEYC o ranom razvoju dece tanjug

Objavljeno: 14.10.2022. 11:05 Izmenjeno: 14.10.2022. 11:05

Neposredno pre sastanka Tamara Vučić i Mišel Kang obišle su prostorije sedišta Asocijacije.

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić sastala se sa izvršnom direktorkom „Nacionalne asocijacije za obrazovanje dece (NAEYC)“, Mišel Kang, u sedištu udruženja u Vašingtonu.

Tokom sastanka, kako je navelo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, razmotrene su mogućnosti za razmenu iskustava i dobrih praksi u oblasti obrazovanja i sistemskog rada sa decom u najranijem dobu, od rođenja do pete godine života, što je od posebnog značaja imajući u vidu projekat uspostavljanja „Centra za rani razvoj dece i inkluziju“, čija izgradnja je počela u Beogradu.

Kao potencijalne oblasti saradnje izdvojene su inicijativa za uspostavljanje „nedelje dece“ u Srbiji, ali i mogućnost da „Nacionalna asocijacija za obrazovanje dece“ podeli dobru praksu rada sa decom u najranijem dobu i treninga eksperata koji bi bili angažovani u „Beogradskom centru za rani razvoj dece i inkluziju“.

Nacionalna asocijacija za obrazovanje dece (National Ašociation for the Education of Young Children – NAEYC) je profesionalno neprofitno udruženje sa sedištem u Vašingtonu koje ima za cilj promociju značaja rane edukacije dece od rođenja do osme godine života.

Osnovana je 1926. godine, sa inicijalnom misijom unapređenja dobrobiti dece i kvaliteta obrazovanja u najranijem dobu. Na prostoru SAD zastupa interese profesionalaca, trenera, centara za rani razvoj dece, univerzitetskih centara i eksperata u ovoj oblasti. Članstvo organizacije broji 60.000 individualnih članova/profesionalaca, a na teritoriji SAD NAEYC ima 52 pojedinačnih ispostava.

Jedna od aktivnosti NAEYC-a je i akreditacija predškolskih ustanova i centara (više od 10.000 njih u SAD poseduje NAEYC akreditaciju), ali i univerzitetskih programa, osnovnih i master studija u oblasti ranog obrazovanja i razvoja dece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 5°C

Slaba kiša

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana