Tamara Vučić na međunarodnoj konferenciji u Egiptu tanjug

Objavljeno: 28.10.2022. 11:05 Izmenjeno: 28.10.2022. 11:05

Uputila je poziv kako poslovnim ženama, tako i drugim potencijalnim investitorima, da posete Srbiju u cilju uspostavljanja različitih oblika ekonomske saradnje.

foto tanjug

 

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić ukazala je, na konferenciji „Civilno društvo i održivi razvoj“, koja se održava u Luksoru, na vekovno prijateljstvo Srbije i Egipta i istakla da je Zajednička deklaracija o strateškom partnerstvu koju su potpisali predsednici Aleksandar Vučić i Abdel Fatah el Sisi osnov za dalje produbljivanje i unapređenje bilateralnih odnosa.

Tokom uvodnog izlaganja na svečanoj ceremoniji otvaranja konferencije, gde boravi na poziv Hode Jasa, predsednice „Unije arapskih žena investitora“, ona je posebno naglasila značaj budućeg zaključivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini, koji će dodatno doprineti daljem jačanju bilateralne saradnje Srbije i Egipta.

Vučić je predstavila rezultate rada vlade Srbije iz sfere digitalizacije javnog sektora, dualnog obrazovanja, preduzetništva, kao i rodne ravnopravnosti, koji su doprineli jačanju konkurentnosti srpske ekonomije.

Konferencijom koja u Luksoru traje do 30. oktobra, obeležava se 25 godina rada „Unije arapskih žena investitora“.

Navedena Konferencija i izložba, koja je prati, o arapsko afričkim investicijama i međunarodnoj saradnji, održava se pod pokroviteljstvom predsednika El Sisija, vlade Egipta i Arapske lige.

Pored predstavnika poslovnog sektora arapskih zemalja, na Konferenciji učestvuju i visoki zvaničnici Egipta, kao i visoki predstavnici iz država Kuvajt, Saudijske Arabije, Kongo, Niger i Mauritanije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana