Tableti podeljeni u još dve vračarske škole Beoinfo

Objavljeno: 16.09.2021. 13:30 Izmenjeno: 16.09.2021. 13:30

Tableti namenjeni đacima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda podeljeni su u još dve vračarske škole. Predsednik gradske opštine Vračar Milan Nedeljković posetio je škole „Kralj Petar Drugi Karađorđević” i „Jovan Miodragović” i đacima tih škola uručio ove vredne poklone.

– Tableti sa obrazovnim aplikacijama specijalno su dizajnirani da vam olakšaju učenje i poboljšaju vaše informaciono-digitalne sposobnosti. Osim što putem njih možete pratiti nastavu, oni mogu imati i drugu namenu – u izradi domaćih zadataka, radu na školskim projektima ili za pripremu prezentacija. Zahvaljujući Gradu Beogradu i Opštini Vračar dobili ste mogućnost da, kao i u nekim visoko razvijenim evropskim zemljama, na savremen način putem moderne tehnologije pratite nastavni plan i program – rekao je Nedeljković.

Direktori ovih škola uputili su zahvalnost zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i Gradskoj opštini Vračar, izrazivši očekivanje da će tablet računari veoma koristiti, naročito u izvođenju nastave na daljinu, kao i da je decu lakše zainteresovati za čas putem digitalnih udžbenika i prezentacija.

Roditelji učenika posebno su se obradovali ovim vrednim poklonima, naglasivši da ih, za razliku od kupovine papirnih knjiga koje se stalno menjaju i vrlo su skupe, digitalne knjige koje se čitaju sa tableta ne koštaju ništa, a sve im je dostupno kroz nekoliko klikova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana