SZS priprema dokument o izborima Tanjug

Objavljeno: 05.09.2018. 17:24 Izmenjeno: 05.09.2018. 18:27

Predstavnici Saveza za Srbiju danas su saopštili da se radi na dokumentu koji će biti ponuđen i drugima iz opozicije, a koji će, navode, „predvideti šta bi trebalo uraditi da izbori budu koliko toliko fer“.

 

Dragan Ðilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić su na konferenciji za novinare u Čacku najavili da će inače prvi izbori na kojima će Savez, koji je formiran pre tri dana, izaći biti lokalni u Lučanima.

Obradović je izrazio zadovoljstvo Osnivačkom skupštinom SZS, ponovio da Savez donosi „novu političku kulturu koja znači da se na političkoj sceni normalno komunicira iako postoje razlike među političkim akterima i da se više vodi računa o opštem narodnom i državnom dobru nego o stranačkim i ličnim interesima“.

Rekao je da su pripreme za izbore u Lučanima u toku, ali i da se „mora postaviti i pitanje izbornih uslova“.

Dragan Đilas je rekao da je Savez otvoren za sve opozicione stranke koje ne sarađuju sa SNS ni na jednom nivou i dodao da očekuju da im pristupe udruženja građana i razne strukovne organizacije.

Jeremić je dodao da je i prihvatanje programa Saveza važan uslov da bi neko pristupio „a to donekle divergira kada je reč o Pokretu slobodnih građana“, dok je o KiM rekao da je problem što se, kaže, ne zna „šta je razgraničenje i šta je zvanična politika prema KiM“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 10°C

Pretežno vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 15°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana