Svima u FK Partizan smanjene plate za 50 odsto Tanjug

Objavljeno: 08.04.2020. 16:05 Izmenjeno: 08.04.2020. 16:06

Fudbalski klub Partizan zvanično je saopštio da je doneo odluku da će u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba plate biti umanjene za 50 odsto.

„FK Partizan koristi ovu priliku da ukaže na neophodnost donošenja i izricanja mera kojima nastoji da, u vremenu pandemije virusa SARS 2 KOV 19, te uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji istakne solidarnost i najadekvatnije prevazilaženje predstojeće finansijske krize. Kako je realno ocekivati da ce se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna meseca, to je jasno da se medusobna prava i obaveze izmedu klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja“, stoji u saopštenju kluba iz Humske.

Dodaje se da je na osnovu preporuke FIFA (COVID-19 Football Regulatory Išues), Mišljenja Ministarstva omladine i sporta Repubike Srbije i clanova 116. i 117. Zakona o radu Republike Srbije a u vezi sa cl. 137. Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je, na svojoj sednici Upravnog odbora, jednoglasno zakljucio:

„Upravni odbor FK Partizan, uz saglasnost šefa strucnog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, odreduje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 procenata“, stoji u saopštenju crno-belih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana