Svi beogradski vrtići dobili jelku sa busenom Beoinfo

Objavljeno: 15.12.2021. 11:56 Izmenjeno: 15.12.2021. 11:56

Na inicijativu beogradske fondacije „Gnezdo“, čiji je osnivač Grad Beograd, svaki beogradski vrtić dobio je jelku s busenom, izjavila je direktorka te fondacije Tanja Popović.

„Danas smo isporučili 307 jelki u 17 predškolskih ustanova za 307 državnih vrtića na teritoriji Beograda. Svaki vrtić u Beogradu danas će imati jelku. Deca će zajedno sa svojim vaspitačima okititi jelku i ulepšati svoj vrtić za novogodišnje praznike koji nam predstoje“, rekla je Popović.

Zahvalila je Sekretarijatu za zaštitu životne sredine i JKP „Zelenilo Beograd“ što su pomogli da se ova ideja realizuje i dodala da će sve jelke, budući su sa busenom, nakon praznika biti zasađene u dvorište vrtića ili u park koji je najbliži vrtiću, te da će to raditi deca uz pomoć radnika „Zelenilo Beograd“.

„Deca će imati svoju jelku o kojoj će brinuti i koju će čuvati. Želja nam je da, osim što ćemo da obradujemo naše najmlađe sugrađane uoči novogodišnjih praznika, razvijamo svest o značaju zaštite životne sredine. Ekološka pitanja su sve važnija, pa je razvoj ekološke svesti kod svih, a pre svega kod najmlađih od značaja za budućnost naše planete“, rekla je Popović, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodala je da ovom akcijom žele da skrenu pažnju na to da je svako drvo važno i da svako od nas može da pruži svoj doprinos ekologiji tako što će posaditi bar jedno drvo.

„Naša deca će nam dati primer u tome“, navela je Popović, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana