Svetsko amatersko prvenstvo u MMA u Beogradu studio b

Objavljeno: 09.02.2023. 12:57 Izmenjeno: 09.02.2023. 12:57

Predsednik ove organizacije Mohamed Šahid uveren je da će Srbija biti polazna tačka još jačeg, sistemskog razvoja MMA sporta u Evropi i očekuje da će i druge evropske zemlje slediti primer Srbije.

Svetsko amatersko prvenstvo u MMA biće otvoreno u subotu, 11. februara 2023. godine u Štark areni u 18 časova, a prve borbe zakazane su od nedelje, 12. februara od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu boriće se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji finala su zakazana za četvrtak 16. februar, dok će finala u seniorskoj konkurenciji biti održana 17. februara.

Predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić poručio je da je prvenstvo koje se otvara istorijski događaj za ovaj sport, imajući u vidu da je Beograd prvi evropski grad domaćin svetskog prvenstva u planetarno najbrže rastućem sportu, s obzirom na to su domaćini prethodnih sedam šampionata bile Sjedinjene Američke Države, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ovo takmičenje, pre svega predstavlja veliku čast za zemlju koja se u organizacionom delu, pokazala kao odlični domaćini, rekao je Nikolić i dodao da su predstavnici svetske MMA federacije (IMMAF) oduševljeni su Beogradom, uslovima u Štark areni, interesovanjem publike i činjenicom da ovaj sport prati ovoliki broj naših građana. Ne sumnjam da će po završetku prvenstva imati još bolje utiske o Srbiji, ocenio je Nikolić.

„U Štark areni biće postavljeno pet borilišta, u okviru kojih će se boriti 550 takmičara iz 62 države sveta. Procene su da će gledaoci biti u prilici da dnevno posmatraju i do stotinu borbi. Svi ovi takmičari dolaze u našu zemlju sa svojim timovima, trenerima, fizioterapeutima, neki čak i sa porodicama. Kako je MMA najbrže rastući sport, mnogo navijača iz svih krajeva sveta posetiće Srbiju naredne nedelje, tako da očekujemo i veliki broj turista koji će pored vrhunskih borbi, imati priliku i da upoznaju našu zemlju”, naveo je predsednik MMA saveza Srbije.

Borilački spektakli u Štark areni ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA. U subotu, 18. februara od 19 časova, biće održane profesionalne borbe u okviru organizacije ”BRAVE FC” iz Bahreina. ”BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

Predsednik ove organizacije Mohamed Šahid uveren je da će Srbija biti polazna tačka još jačeg, sistemskog razvoja MMA sporta u Evropi i očekuje da će i druge evropske zemlje slediti primer Srbije. Ovakvi događaji će pomoći u stvaranju održive MMA sportske ekonomije u ovim nacijama koje će dalje razvijati sport na kontinentalnom nivou, rekao je Šahid.

Cena ulaznica za Svetsko prvenstvo u MMA iznosi simboličnih 200 dinara i organizatori se nadaju da će tribine Štark arene biti ispunjene gledaocima koji će po prvi put imati priliku da u našoj zemlji uživo posmatraju ovakva borilačka nadmetanja.

Ulaznice za profesionalna nadmetanja 18. februara kupuju se odvojeno od karata za Svetsko prvenstvo i one su takođe u prodaji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana