Svetska banka pohvalila donošenje Zakona o platama

Objavljeno: 26.02.2016. 13:02 Izmenjeno: 26.02.2016. 13:02

Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonijem Verhejenom, koji rekao da je ta banka pohvalila Vladu Srbije za usvajanje Zakona o platama.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, Vučić i Verhejen su razgovarali o nastavku saradnje sa Svetskom bankom i dolasku potpredsednika te finansijske institucije za Evropu gospodina Sirila Milera.

Premijer Vučić istakao je da Svetska banka pruža stručnu pomoć našoj zemlji u racionalizaciji državne uprave dajući nam adekvatnu analizu funkcionalnosti i efikasnosti određenih radnih mesta, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Verhejen je, kako se navodi, naglasio da je Svetska banka pohvalila Vladu Srbije za usvajanje Zakona o platama, koji u prethodnih deset godina nije bio donet. Prema njegovim rečima, ovo je značajan korak u napretku reformi državne uprave, sistema plata, kao i uvođenja jednakosti i transparentnosti u sistem.

Tema razgovora bila su i javna preduzeća u restruktuiranju, među kojima se najviše razgovaralo o Elektroprivredi Srbije, Srbijagasu i Železnicama.

Premijer Vučić je naglasio da smo napravili značajne pomake u restruktuiranju ova tri preduzeća, ali da ostaje još dosta izazova sa kojima će se Vlada suočavati u narednom periodu.

Takođe, u saradnji sa Svetskom bankom radiće se na pronalaženju rešenja i za preostalih deset kompanija, za koje restruktuiranje ističe krajem maja, kao i traženju adekvatnog rešenja za RTB Bor i očuvanju radnih mesta u tom gradu i drugim opštinama koje zavise od ovog preduzeća.

Verhejen je izrazio zahvalnost na podršci projektu predsednika Svetske banke o uvođenju obrazovanja dece u mlađem uzrastu (Early Child Education), jednoj od glavnih tema koju će potpredsednik Miler istaći, a gde ćemo imati podršku Ministarstva prosvete, Unicefa i Fondacije Đoković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Utorak
Moguća kiša

Max: 20°C
Min: 16°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana