Svečano obeležen Dan GO Zvezdara Studio B, zvezdara,com

Objavljeno: 16.10.2016. 21:35 Izmenjeno: 16.10.2016. 21:41

Sećanje na oslobođenje Zvezdare u Drugom svetskom ratu pre 72 godina obeleženo je celodnevnim aktivnostima u nedelju, 16.10.2016. pod sloganom „Zvezdara pod sjajem zvezda“.

Program proslave počeo je polaganjem venaca predstavnika GO Zvezdara i SUBNOR-a na spomenik palim borcima za oslobođenje Zvezdare u Drugom svetskom ratu, u parku kod Šeste beogradske gimnazije, ul. Milana Rakića 33.U ime GO Zvezdara venac je položio Miloš Ignjatović, predsednik opštine Zvezdara, a vence su položoli i: Jordan Aleksić, predsednik SUBNOR-a Zvezdara, Uroš Tepavac, pomoćnik direktora VI beogradske gimnazije i Vaso Gligorović, u ime Udruženja potomaka učesnika ratova 1912-1920.

U ime GO Zvezdara prisutne građane je pozdravio Predrag Veinović, zamenik predsednika GO Zvezdara koji ih je upoznao sa događajima zbog kojih se ovaj dan obeležava kao Dan opštine Zvezdara, a pukovnik u penziji Milutin Hinić je prisutnima, u ime SUBNOR-a Zvezdare, govorio o značaju borbi za oslobođenje Zvezdare u akciji oslobađanja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Nakon ovoga, venci su položeni i na spomen tablu stradalih Mirijevaca u Drugom svetskom ratu, kod česme ispred Mesne zajednice „Mirijevo“, ul. Školski trg 2. Venac je u ime GO Zvezdara položio Dragoslav Ljubičanović, zamenik predsednika Skupštine GO Zvezdara, sa predstavnicima odborničkih grupa u Skupštini GO Zvezdara, a vence su položili i predstavnici SUBNOR-a Zvezdara, potomci boraca NOR-a 1941-45, potomci boraca učesnika oslobodilačkih ratova, predstavnici Udruženja penzionera MO Mirijevo.

venci

Obeležavanje Dana opštine Zvezdara je nastavljeno u balon-hali u OŠ „Pavle Savić”, ulica Koste Nađa 25 gde je u okviru sportskog programa održan Turnir odborničkih grupa Skupštine GO Zvezdara u malom fudbalu. Na turniru su učestvovale i ekipe zaposlenih u Upravi GO Zvezdara, kao i ekipa Crvenog krsta Zvezdara. Ekipe sastavljene od predstavnika vlasti i opozicije borile su se ovog puta na sportskom terenu, a najuspešnija je bila ekipa Grupe građana „Mirijevo” koja je u finalu pobedila ekipu Odborničke grupe SNS u Skupštini GO Zvezdara. Pehar pobedničkoj ekipi je uručio Miloš Ignjatović, predsednik GO Zvezdara, a ostale ekipe su dobile zahvalnice.

turnir

Na platou ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, Bulevar kralja Aleksandra 77a od 12 sati se odvijao bogat i raznovrstan kulturno – zabavni program na otvorenom.

Filipino, klovn, žongler sa 3 – 4 tačke zabavljao je mališane; naša hrabra Dragana Rajblović, prva žena i za sada jedina iz Srbije koja se 2007. godine popela na najviši vrh sveta – Mt.Everest (8850 m) na Himalajima, upisana u listu „Znamenite žene Srbije“, je razgovarala sa prisutnima; a tim stručnjaka „Curaprox“ obezbedio je promotivnu akciju za zdravlje zuba i četkice za zube besplatno za posetioce.

Obeležavanje Dana opštine Zvezdara nastavleno  je  centralnim događajem-SVEČANOM AKADEMIJOM u 18 sati na sceni „Aleksandar Popović”, Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, Bulevar kralja Aleksandra 77a, na koju su pozvani gosti iz najviših institucija Republike i Grada Beograda.

Osim domaćina, predsednika i zamenika predsednika GO Zvezdara, prisutnima su se obratili i Goran Vesić, gradski menadžer i Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Grada. Usledio je  kulturno zabavni program, pesme i ples u izvođenju zvezdarskih učenika iz OŠ „Jelena Ćetković“ i MŠ „Vladimir Đorđević“ i umetnika:Kristina Savić, Plesni par Goran Sinatra, Aleksandar Stefan Radišević Branislav Cvijić i kratko predstavljanje značajnih gostiju – uspešnih Zvezdaraca, kao i muzička tačka na znakovnom jeziku.

Na kraju, spektakl na sceni: Kir Stefan- hor sa pesmom „Vostani Serbie“,  uz učešće   svih  učesnika  programa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana