Sve službe bezbednosti u punoj pripravnosti

Objavljeno: 24.02.2016. 15:39 Izmenjeno: 24.02.2016. 15:39

Sve policijske službe i službe bezbednosti u stanju su pripravnosti povodom migrantske krize, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković nakon sednice Biro za koordinaciju službi bezbednosti.

On je dodao i da će Biro predložiti predsedniku države da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će se raspravljati o sve većem usložnjavanju bezbednosne situacije u regionu.

Puna pripravnost službi, kako je naveo, podrazumeva i Vojsku Srbije, „koja će biti uključena u skladu sa važećim zakonodavstvom i o tome će odlučivati Savet za nacionalnu bezbednost i predsednik Republike“.

Selaković je naglasio i da su sve službe bezbednosti dužne da štite granice Srbije sa svim državama sa kojima se graniči.

On je naveo da Srbija beleži sve veći priliv ekonomskih migranata koji su i agresivniji, ali da će naša država nastaviti da iskazuje svoje poštovanje prema svakom migrantu, posebno prema onima koji dolaze iz ratom zahvaćenih područja.

Selaković je rekao da Srbija neće podizati ograde i zidove.

„Srbija ostaje posvećena dosadašnjoj migranskoj politici, ali će na prvom mestu štiti sebe i svoje interese“, rekao je Selaković.

Zaseda Biro za koordinaciju službi bezbednosti

U Beogradu se održava sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti a tema je najnovija situacija sa migrantima na „balkanskoj ruti“.

Sednici predsedava premijer Aleksandar Vučić.

Povod za sednicu je blokada granica na „balkanskoj ruti“, koja je dovela do toga da veliki broj migranata čeka na graničnom prelazima u regionu.

Evropska komisija je ranije zatražila od zemalja na „balkanskoj ruti“ da međusobno koordiniraju mere i sprovode zajednički evropski pristup izbegličkoj krizi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 12°C
Min: 0°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana