Sve planirane mere usmerene ka najugroženijima Tanjug

Objavljeno: 27.10.2016. 18:59 Izmenjeno: 28.10.2016. 12:53

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je na sastanku sa Misijom  MMF da su sve planirane i donete mere usmerene ka najugroženijim kategorijama kojima je pomoć najpotrebnija.

Vulin se sa Misijom MMF sastao u okviru šeste revizije aranžmana iz predostrožnosti odobrenog u februrau 2015. godine.

Delegaciju MMF-a je predvodio Džejms Ruf, koji je rekao da je dosta toga urađeno i postignuto u periodu od zaključivanja aranžmana iz predostrožnosti i istakao da je zadovoljan do sada ostvarenim rezultatima ovog ministarstva.

Na sastanku se razgovaralo o rezultatima postignutim u periodu od poslednje posete MMF, a posebno o merama za unapređenje položaja najugroženijih osoba, kao i o aktivnim merama politike zapošljavanja koje za cilj imaju promovisanje zapošljavanja u formalnom sistemu rada i radnih odnosa, u skladu sa odredbama Zakona o radu, i smanjenje sive ekonomije.

Na sastanku je takođe bilo reči o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, zatim o Zakonu o vaučerima koji ima za cilj zaštitu sezonskih radnika u oblasti poljoprivrede i njihovo uključivanje u obavezno socijalno osiguranje; o planovima za donošenje novog Zakona o socijalnoj zaštiti, kao i o porodičnim i materijalnim davanjima.

On je upoznao sagovornike sa situacijom u Srbiji kada je u pitanju aktuelna migrantska kriza, istakavši da je za zemlju od izuzetne važnosti da se u okvirima rešavanja te krize tretira kao ravnopravna članica Evropske unije i da kao takva dobije svu potrebnu pomoć.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana