„Sve mere Grada prilagođene ljudima“ Beoinfo

Objavljeno: 24.03.2020. 14:02 Izmenjeno: 24.03.2020. 14:02

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao j da Grad Beograd nastoji da sve donesene odluke u vezi sa organizacijom prevoza budu prilagođene ljudima koji imaju radne obaveze i najavio nove mere.

On je najavio nove mere, naročito kada je reč o potrebama ljudi za javnim prevozom u popodnevnim satima. Organizacija je dobra u uslovima vanrednog stanja, ocenio je Nikodijević, posebno ističući da su gradske službe bile spremne i za snežne padavine.

– Sinoć je na terenu bilo 70 kamiona, 22 multikar vozila, 15 mašina i 124 radnika. Ulice prvog prioriteta, odnosno 1.840 kilometara, podeljene su u dva dela, i to na ulice A prioriteta kojim se kreću vozila javnog prevoza i B prioriteta kojima u ovom trenutku ne ide koridorski saobraćaj. Ulice su očišćene, kao i 300 kilometara državnih puteva, i saobraćaj funkcioniše dobro. Sve linije koridorskog saobraćaja takođe funkcionišu i nisu preopterećene – rekao je Nikodijević za TV Hepi.

On je pojasnio da se zabrana korišćenja javnog prevoza odnosi na one ljude koji nemaju radnu obavezu, te da je koridorski prevoz, pre svega, prilagođen zdravstvenim radnicima, pripadnicima vojske, policije, ljudima koji rade u državnim i komunalnim službama, a takođe i onima koji rade u privatnom sektoru, naročito u prodavnicama, apotekama i slično.

Predsednik Skupštine grada pozvao je još jednom stanovništvo da poštuje sve donesene mere i bude disciplinovano i naveo da sve odluke imaju za cilj očuvanje života ljudi.

– Treba biti oprezan i pratiti sva uputstva – poručio je Nikodijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana