Sve bogatija turistička ponuda Zemuna Studio B

Objavljeno: 23.07.2019. 17:26 Izmenjeno: 23.07.2019. 17:29

Završetak rekonstrukcije kule na Gardošu, kao i izgradnja međunarodnog pristana za brodove na Dunavu koji će biti završen do kraja avgusta, upotpuniće ponudu Zemuna i privući će veliki broj turista.

Pored tradicionalnih manifestacija poput leta na Keju, Lidu i Gardošu, do 1. septembra za sve gradjane organizuju se besplatne ekološke ture po Velikom ratnom ostrvu u trajanju od dva sata. Takođe, Beograđani će do prvog septembra besplatno moći da pređu pontonski most i uživaju na kupalištu svakog dana od 9 do 19 časova.

Od rekonstrukcije centralnih, ali i ulica na samoj periferiji, sređivanja fasada do kompletne obnove kule na Gardošu i izgradnje dugo očekivanog pristana za turističke brodove. Na svakom koraku u Zemunu vidi se želja da ta opština postane mesto susreta turista u Beogradu. I po svemu sudeći na dobrom su putu zbog svog položaja koji im dozvoljava da razmišljaju o velikim projektima. Jedan takav već je na pomolu.

I pored restauracije kule na Gardošu, staro jezgro Zemuna zadržaće autentičan izgled, po kojem je ovaj deo Beograda prepoznatljiv turistima.

Ono sto je važno jeste da opština Zemun paralelno izvodi radove na rekonstrukciji i restauraciji tvrdjave koja stiti samu kulu na Gardošu odnosno kulu Sibinjanin Janka… Radovi su vredni 34 miliona dinara, sve se odvija pod budnim okom Zavoda za zastitu spomenika kulture grada Beograda… u toku je takodje rekonstrukcija stepeništa preko Visoke ulice sto su i trazili gradjani Zemuna

Upravo tim stepeništem stižemo do Zemunskog keja i pontonskog mosta, pomoću kojeg ćemo sve do kraja kupališne sezone dolaziti do plaže i Velikog ratnog ostrva. Tokom jula i avgusta sugrađanima su na raspolaganju ekološke pešačke ture koje nam omogućuju da otkrivano lepote tog ostrva koje je zaštićeno prirodno dobro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Pretežno oblačno

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 23°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana