Suzbijanje odraslih formi komaraca na više lokacija Beoinfo

Objavljeno: 24.06.2021. 16:16 Izmenjeno: 24.06.2021. 16:16

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” i sutra će realizovati mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi od 20 do 24 sata i obuhvatiće sledeće lokacije na teritoriji grada Beograda: Zaklopaču, Brestovik, Ripanj, Grocku uz Dunav, nasip Mali raj ka Jabučkom ritu, nasip od Jabučkog rita ka Dunavcu, Zabran, Obalu Dunava – Ritopek, Vinču, obalu Save – Ostružnicu, kej od Ušća – restoran „Šaran” u Zemunu, Zemunski park, Stari grad, Viline vode, Bogosloviju, Dorćol, blokove 20, 22, 24, kej od Bloka 45 – Ušće, Senjak, Topčidersko brdo (Užička i Tolstojeva), Diplomatsku koloniju, Dedinje, Lisičji potok, Prokop, Jajince 1, Jajince 2, Jajince 3, Jajince 4, Umku 1, Umku 2, Ostružnicu 1, Ostružnicu 2 i Zvečku.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman odraslih formi komaraca.

Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da ekipama omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura -3°C

Pretežno vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana